Anonimiteit & privacy

Jouw privacy vinden we bij Openlab erg belangrijk. Om dit te waarborgen hebben we onder andere een systeem ontwikkeld om onze gebruikers te testen aan de hand van een anonieme code in plaats van persoonsgegevens. Ook wordt je uitslag, 14 dagen na voor het eerst bekeken te zijn, automatisch uit de database verwijderd. Bestellingen verdwijnen na 14 dagen uit onze database. Geen database, geen dossier.

De uitslag van de test is dus persoonlijk en alleen op te vragen met de unieke code die je meegeleverd krijgt in de verpakking. Zonder code kan de uitslag niet worden opgevraagd, bewaar hem dus goed!

Anonimiteit

Om de privacy en anonimiteit van onze gebruikers te kunnen garanderen, werken we met codes in plaats van persoonsgegevens. Als je een test bestelt, hebben we uiteraard wel je NAW-gegevens nodig om je bestelling te kunnen verzenden naar het juiste adres. Om ook hier anonimiteit te garanderen, worden deze persoonsgegevens na 14 dagen uit onze database verwijderd. Na deze periode is het recht van retour verstreken.

Privacy

Privacy zien wij als onderdeel van ons product. Om testen zo laagdrempelig mogelijk te houden, zorgen wij er actief voor zo min mogelijk van onze gebruikers te weten. Dit houdt onder andere in dat we onze klantgegevens en testuitslagen verwijderen uit onze database. Om jouw privacy en anonimiteit te waarborgen, hanteren we de volgende werkwijze:

  • Uitslagen zijn anoniem op te vragen met een code en dus niet met je persoonsgegevens.
  • Openlab medewerkers hebben een geheimhoudingsverklaring getekend.
  • Persoonsgegevens die voortvloeien uit een bestelling worden uit onze database verwijderd. Na 14 dagen zijn je NAW-gegevens niet meer terug te vinden.
  • Resultaten van tests worden ook verwijderd. Na 14 dagen, geteld vanaf het moment dat je je uitslag voor het eerst opvraagt, is jouw testuitslag verwijderd uit onze database.
  • We gebruiken discrete verpakkingen voor al onze verzendingen.
  • Gebruikers kunnen bestellingen op een ander adres laten bezorgen met PostNL Pakjegemak.