Betaling & beveiliging

Op Openlab.nl bestel je onze tests eenvoudig online. Bij het betalen letten wij uiteraard op de veiligheid en snelheid waarmee betalingen gedaan kunnen worden. Wij hebben gekozen voor de meest gebruikte betaalmogelijkheden. In Nederland is iDEAL verreweg de meest gebruikte manier van betalen. Voor onze Belgische gebruikers hebben wij Bancontact Mister Cash geïntegreerd.

Veilig betalen

Veilig bestellen

De volledige Openlab-website is SSL-beveiligd. Dit zie je aan de groene url balk en ‘https‘ voor de url. Secure SocketLayer (SSL) is het meest gebruikte online beveiligingsprotocol. Het SSL-protocol wordt veel gebruikt wanneer een browser een veilige verbinding moet kunnen maken met een webserver via het internet. Openlab gebruikt SSL o.a. voor het beveiligen van online transacties en om gegevens van klanten vertrouwelijk te behandelen. Maar ook om onze eigen identiteit te kunnen bevestigen.

iDEAL

iDEAL is een standaard voor online betalen geworden. De methode is alleen in Nederland gangbaar. In andere EU landen zijn er equivalenten. Deze betaalmethode is zeer snel ingeburgerd, iDeal bestaat pas sinds 2005. Jaarlijks zijn er meer dan 160 miljoen transacties. Met iDEAL betaal je via je eigen bank en in de omgeving van je eigen bank. Veilig en vertrouwd dus. Alle Nederlandse banken hebben iDEAL omarmd, dus je kunt altijd bij je eigen bank terecht voor vragen. Je moet voor een iDEAL betaling de ‘reader’ van je bank gebruiken.

Overige methoden

Naast iDEAL biedt Openlab ook Bancontact Mister Cash aan. Dit is vergelijkbaar met iDeal, maar dan voor klanten in België. Bancontact/Mister Cash zorgt al sinds 1989 voor betalingsverkeer en is inmiddels uitgegroeid tot Belgische marktleider van elektronische kaartbetalingen. Ook kan je bij Openlab betalen met achteraf betalen. Dit doen we via Billink. Als klant kan je dus kiezen om vandaag te bestellen, de test morgen al in huis te hebben en pas over 2 weken te betalen.