Contactgegevens

Openlab BV
Goudsesingel 78 (unit 15)
3011KD, Rotterdam
Email: support@openlab.nl
KvK: 61334200
BTW-nummer: NL854301161B01

Wij streven ernaar binnen 2 uur op jouw email te reageren.

Let op: voor klachten en andere medische vragen moeten wij je doorverwijzen naar je huisarts. Deze rol kunnen wij nooit overnemen.

Afhalen?

Een test afhalen? Mail of bel even wanneer je wilt langskomen. Dit kan ook ’s avonds.

Veelgestelde vragen

Vragen? Lees eerst even de veelgestelde vragen.

Met een laboratoriumtest (of labtest) bedoelen wij een test waarbij een laboratorium betrokken is bij de analyse. In geval van Openlab betekent de laboratoriumtest dat jouw urine, swab of bloed door jezelf afgenomen wordt en in ons laboratorium wordt geanalyseerd. Een laboratoriumtest kenmerkt zich door een zeer hoge betrouwbaarheid; dezelfde betrouwbaarheid als de test bij de huisarts of GGD.

Het verschil tussen een labtest en een thuistest zit in de betrouwbaarheid en de tijd die het kost om de uitslag te genereren. Een laboratoriumtest is veel betrouwbaarder dan een thuistest. Niet voor niets werken ziekenhuizen, GGD’s en huisartsen met laboratoria samen om tot zo betrouwbaar mogelijke uitslagen te komen. In tegenstelling tot de thuistest, waar de uitslag vrijwel direct bekend is, krijg je bij een labtest niet direct uitslag. Lichaamsmateriaal moet eerst geanalyseerd worden en pas dan volgt de uitslag. Bij Openlab duurt dit maximaal 48 uur.

Een huisarts doet relatief weinig SOA-tests. Per week gaat het gemiddeld om 5 tests. Deze tests worden in een laboratorium (vaak het streeklaboratorium) geanalyseerd maar omdat het er zo weinig zijn, krijgt de arts geen goede prijs van het lab. Openlab doet het anders. Wij onderhandelen met laboratoria en zorgen voor aantallen. Daarom krijgen wij wel een goede prijs. Bovendien zetten wij IT slim in om uitslagen snel door te kunnen communiceren en vraag je je uitslag zelf op. Hierdoor kunnen wij stukken goedkoper te werk gaan dan een huisarts.

Wanneer je geen symptomen hebt, kan je wel degelijk een aandoening hebben. Zeker als we bijvoorbeeld naar SOA’s kijken. Sommige SOA infecties verlopen asymptomatisch. Dit houdt simpelweg in dat je niets hoeft te merken van het feit dat je een SOA hebt. Naar schatting verloopt een SOA besmetting bij 50 procent van de gevallen asymptomatisch. De oplossing is eigenlijk simpel: test jezelf. Schaf een test aan om zeker te weten hoe je ervoor staat.

De uitslag van je laboratoriumtest communiceren we door als positief of negatief. Een positieve uitslag betekent dus dat je (één van de) geteste aandoening(en) hebt. Je kunt in het rapport precies zien op welke aandoening je positief bent getest. Een negatieve uitslag betekent dat je de aandoening niet hebt. Klachten? Neem dan altijd contact op met je huisarts.

Je bent bij Openlab echt anoniem. Omdat wij met unieke codes werken en NAW-gegevens niet gekoppeld zijn aan de testuitslagen weten we niet wie onze gebruikers zijn. En dit is ook precies de bedoeling. Wij willen iedereen in de gelegenheid stellen zich te laten testen, persoonsgegevens zijn voor ons daarbij niet interessant. Uiteraard moeten wij wel een pakketje naar je verzenden als je via Openlab.nl bestelt. Om ook hier anonimiteit te kunnen garanderen, vernietigen wij na 14 dagen bestelgegevens. Onze database met klanten is dus leeg.

Stuur ons een mail

Velden met * zijn verplicht