Disclaimer

De informatie op Openlab.nl is met grote zorg samengesteld. Ondanks dit is het mogelijk dat de informatie die hier wordt gepubliceerd onvolledig is of fouten kan bevatten. Openlab kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor eventuele fouten of andere beschadigende consequenties, voortkomend uit het gebruik van deze website. Bezoekers van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de getoonde informatie.

Uitsluiting aansprakelijkheid

Openlab brengt laboratoriumtests op de markt. De testen worden uitgevoerd door een in Nederland gevestigd gerenommeerd en geaccrediteerd laboratorium (expertisecentrum in de Medische Microbiologie). In samenwerking met verschillende Expert laboratoria microbiologie, werkzaam voor verschillende ziekenhuizen, worden de analyses uitgevoerd. De basis van de analyse ligt bij een zelf afgenomen sample (veelal urine of een swab). Deze laboratoria noch Openlab kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor het volgende:

  • Eventuele medische consequenties die voortvloeien uit de analyse en de daarbij behorende uitslag
  • De anonieme verwerking van samples en analyses
  • Het ontbreken van (persoonsgebonden) medisch advies
  • Het communiceren van de uitslag naar de gebruiker

Het analyserend laboratorium zal uitsluitend de testen verzorgen en de kwaliteit van de testen waarborgen. Meer informatie over de betrouwbaarheid is terug te vinden op deze website.

Bijsluiter

Wij willen onze gebruikers de keuze geven zelf aan de slag te gaan bij het opsporen van aandoeningen. Op deze manier kunnen wij anonimiteit garanderen en toch betrouwbaar analyseren door samen te werken met laboratoria. Tegelijkertijd houdt dit in dat de verantwoordelijkheid voor het afnemen van samples bij de gebruiker ligt. Aan de hand van informatie en bijsluiters sturen wij uiteraard in dit proces maar wanneer informatie niet (goed) wordt opgevolgd, kan de betrouwbaarheid van de analyse afnemen. Openlab, noch het dienstdoende laboratorium, kan aansprakelijk worden gesteld voor verkeerde opgevolgde aanwijzingen.