Laboratorium

Openlab levert betrouwbare soa testen die in ons eigen laboratorium worden geanalyseerd. Deze analyses worden uitgevoerd door Diagnostiek voor U in Eindhoven, Nederland. Dit lab werd in 1986 opgericht als spin-off van het medisch laboratorium van Philips en is één van de meest toonaangevende medisch diagnostische centra van Nederland. Bovendien is Diagnostiek voor U ISO-15189 geaccrediteerd en vandaag de dag realiseert het lab jaarlijks bijna vier miljoen laboratoriumanalyses, ruim 60.000 functieonderzoeken, 30.000 echo’s en 15.000 röntgenfoto’s.

Laboratorium Hologic Panther

Analyse gebeurt volledig automatisch op basis van de PCR-techniek op het platform van Hologic. Dit internationale bedrijf levert baanbrekende technologieën waaronder laboratorium diagnostiek. Uitslagen worden geautoriseerd door een microbioloog, deze is tevens medisch eindverantwoordelijk. Doordat ontvangen monsters na ontvangst direct worden ingevoerd en voorbereid voor analyse blijven de kosten laag, de foutmarge minimaal en ontvangen consumenten snel hun uitslag. 

Onze testen

Testen van Openlab vallen onder de zogenaamde ‘medische hulpmiddelen voor in-vitro diagnostiek’ (IVD). Dit houdt in dat monsters afkomstig uit het menselijk lichaam (bijvoorbeeld bloed of urine) buiten het lichaam worden onderzocht. 

Laboratorium track

Alle producten van Openlab zijn compliant aan de eisen van de IVD Richtlijn 98/79/EC en CE-gecertificeerd, waarmee ze voldoen aan de eisen van de Europese Unie. Daarnaast is de werking van de tests en de technische documentatie vastgelegd in een technisch dossier dat door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gecontroleerd wordt. 

De soa testen van Openlab zijn goedgekeurd door Soa Aids Nederland. Deze stichting doet ieder jaar uitgebreid onderzoek naar aangeboden thuistesten en publiceert een overzicht met betrouwbare aanbieders. Om als betrouwbaar te worden aangemerkt dien je te voldoen aan hun strikte kwaliteitseisen.

Scroll naar top