Over ons

Openlab is opgericht in 2014 om het testen van de gezondheid makkelijker en toegankelijker te maken. Wij leveren de middelen aan om vroegtijdig bepaalde aandoeningen op te sporen, waarop eventueel geanticipeerd kan worden. Meten = weten. Test daarom jezelf. De analyses achter onze tests worden altijd in een ISO 15189-geaccrediteerd Nederlands laboratorium uitgevoerd waardoor we dezelfde betrouwbaarheid kunnen garanderen als huisarts en GGD. Met Openlab test je jezelf altijd volledig anoniem. Wij weten niet wie onze gebruikers zijn.

 

Openlab is begonnen met het ontwikkelen van tests op het gebied van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Onze ambitie is om voor allerlei aandoeningen tests te ontwikkelingen om op die manier eerder ziektes te kunnen opsporen en zo behandeling effectiever en goedkoper te maken.

Wat doet Openlab?

Openlab brengt laboratoriumtests op de markt. Zogenaamde in vitro diagnostiek waarmee je thuis via zelfafname een sample afneemt. Ons laboratorium analyseert jouw lichaamsmateriaal vervolgens waarna het resultaat op te vragen is. Wij hebben alleen een unieke en anonieme code van onze gebruikers. Met deze code vraag je de uitslag van je test op en weet je of je positief of negatief bent getest. Bij een positieve uitslag zijn vervolgstappen nodig, hier word je over geïnformeerd.

Het Openlab product bestaat uit een testkit, de analyse in een ISO 15189-geaccrediteerd laboratorium en natuurlijk de uitslag. Openlab heeft samenwerkingsverbanden en licentie-overeenkomsten met bedrijven en onderzoeksinstellingen in Nederland en België.

Filosofie

Wij willen de drempel voor bepaalde medische tests verlagen zonder in te leveren op de betrouwbaarheid. Niet meer het gedoe en de schaamte van testen bij de huisarts of de GGD, maar vanaf nu anoniem via Openlab. De regie ligt bij de gebruiker. Door onze tests laagdrempelig, betrouwbaar en 100% anoniem te maken, is er geen excuus meer om je niet te laten te testen. Neem je verantwoordelijkheid en test jezelf.