Positief getest?

Is je uitslag positief? Geen nood! Maar dit betekent wel dat je een SOA hebt. Het is dan belangrijk dat je je laat behandelen. En die behandeling is vaak eenvoudig, zeker als je de aandoening vroeg hebt opgespoord. Bij een positieve uitslag kun je een PDF downloaden met daarin alle specificaties van de test en analyse. Zo kan sneller (en goedkoper) met de behandeling worden gestart. Er zijn verschillende opties om je te laten behandelen. Op deze pagina vind je onze aanbevelingen.

1. GGD. De GGD is van oudsher hét aanspreekpunt op het gebied SOA-zorg. De GGD behandelt anoniem. Openlab werkt met enkele GGD’s samen. Bij een positieve uitslag kan je bij de GGD worden behandeld. Soms moet je hiervoor betalen, dat hangt af van de regio en de drukte bij de GGD.

2. Huisarts. Via je eigen huisarts kan je altijd behandeld worden. Dit is niet anoniem, maar je huisarts heeft zijn/haar beroepsgeheim en kijkt heus niet op van een SOA. Jouw huisarts zal de Openlab uitslag willen inzien om de analysedetails te willen bekijken. Neem deze uitslag dus mee. Verder schrijft de huisarts een recept voor. Dit dien je daarna zelf op te halen bij de apotheek. Je betaalt bij de huisarts nooit voor het consult maar medicatie wordt uit je eigen risico betaald.

3. OneDayClinic. SOA-arts Amit Atwal (ex-GGD) kan jou anoniem behandelen. Vanuit haar kliniek in Amsterdam kan ze de behandeling direct inzetten, je hoeft niet langs de apotheek om medicatie op te halen. Kies je voor OneDayClinic? Neem dan altijd je Openlab uitslag mee en je kunt direct behandeld worden. OneDayClinic valt onder onverzekerde zorg. Je betaalt dus zelf.

Behandeling SOA bij GGD

 

Behandeling SOA bij huisarts

 

Behandeling SOA bij OneDayClinic