Soa testen

Een soa – seksueel overdraagbare aandoening – kun je krijgen door onveilige (orale) seks. Voorbeelden van een soa zijn chlamydia, gonorroe, syfilis en Hiv. 

Met een soa test kan worden gediagnosticeerd of en wat voor soa iemand heeft. Omdat soa’s vaak geen klachten geven is een test de enige manier om zekerheid te krijgen. In ons laboratorium in Eindhoven wordt lichaamsmateriaal (urine, bloed of een uitstrijkje) onderzocht op bacteriën. Uitslagen worden geautoriseerd door een arts-microbioloog en een soa test is positief als bacteriën worden gevonden. 

Whitelabel Openlab

Voordelen

Er hangt nog altijd een taboe rondom (het hebben van) een soa. Mensen schamen zich om naar de huisarts te gaan om zich te laten testen. Onnodig, vinden wij, maar wel begrijpelijk.

Mensen zijn tegenwoordig echter een stuk zelfstandiger dan vroeger en gaan in veel gevallen sneller op zoek naar betrouwbare alternatieven voor een huisarts. Volgens het Nederlandse Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) zocht bijna 80 procent van de Nederlandse bevolking in de eerste helft van 2020 online naar informatie over gezondheid. Veertien procent bestelde online medicijnen.

Online een soa test kopen en zelf kunnen testen op soa’s is daarom een ideale oplossing. Dit is betrouwbaar, anoniem en bovendien goedkoper en sneller dan via een huisarts. Testen die binnenkomen worden binnen 48 uur geanalyseerd, gecontroleerd en teruggekoppeld aan de consument. 

Diagnostiek in Nederlands lab

Onze testen worden geanalyseerd in een Nederlands laboratorium van Diagnostiek voor U. Dit laboratorium is één van de meest toonaangevende medisch diagnostische centra van Nederland en bovendien ISO-15189 geaccrediteerd.

Scroll naar top