Verzending & bezorging

Onze tests worden verzonden via PostNL. Discretie is verzekerd: er staan geen Openlab-logo’s of andere herkenbare boodschappen op de verpakking. Ook bij de verzending hebben wij anonimiteit hoog in het vaandel. Je betaalt éénmalige verzendkosten. Deze kosten hangen af van of je kiest voor brievenbuspost of pakketpost. Voor brievenbuspost betaal je €2,95 en heb je geen Track & Trace. Voor pakketpost betaal je €4,95 en hiermee kun je de bestelling volgen. Je ontvangt het Track & Trace-nummer per email. De verzending van jouw retourbox naar ons laboratorium is gratis. Deze retourbox met daarop ons antwoordnummer kun je gewoon in de brievenbus deponeren zonder hem te frankeren. De uitslag van je test wordt niet verzonden, maar is op te vragen via openlab.nl/uitslag.

Openlab verzendt (meestal) via brievenbuspost

Pakketpost verzending OpenlabVoor brievenbuspost hoef je niet thuis te zijn. De postbode kan de bestelling gewoon in de brievenbus doen. Voor pakketpost dien je wel thuis te zijn. Als je niet wil dat het pakketje bij je buren wordt afgegeven, kun je dit op het bestelformulier aangeven. En als je de bestelling liever niet thuis wil ontvangen, kun je ook ervoor kiezen het pakketje op een PostNL-afhaalpunt te laten bezorgen. Ook dan ontvang je een Track & Trace-nummer. Je weet dus altijd waar het pakje zich bevindt.

Verzending naar jou

Al onze producten zijn direct uit voorraad leverbaar. Wanneer je vóór 17:00 uur bij ons bestelt, wordt je bestelling nog dezelfde (werk)dag verzonden. Openlab verzendt via PostNL en kan hiermee garanderen dat in meer dan 97 procent van de gevallen de bestelling de volgende dag al in huis is. Openlab verzendt naar Nederland en België. Naar België kan de verzending 24 uur langer duren.

Verzending naar het lab

De retourbox die meegeleverd wordt, gebruik je om jouw sample(s) terug te sturen naar ons laboratorium. Deze verzending is gratis. De retourbox gaat gewoon in de brievenbus en kan in iedere PostNL-brievenbus worden gedeponeerd. Na ontvangst starten wij de analyse direct. PostNL leegt brievenbussen van maandag t/m vrijdag. Om zeker te zijn van dagelijkse leging, kun je ook gebruik maken van brievenbussen die geschikt zijn voor medische post. In iedere stad staan brievenbussen (gewoon de oranje brievenbussen) van PostNL die geschikt zijn voor medisch materiaal en daarom iedere dag worden geleegd. Zoek via PostNL.nl naar een brievenbus voor medische post bij jou in de buurt. Zo weet je zeker dat de brievenbus ook in het weekend wordt geleegd en zo hebben wij jouw sample(s) eerder in ons laboratorium, zodat jij eerder je uitslag op kan vragen.

PostNL-afhaallocatie

Als je jouw bestelling niet thuis bezorgd wilt hebben, kun je ervoor kiezen het pakketje te laten afleveren bij een PostNL-afhaallocatie bij jou in de buurt. Haal vervolgens je bestelling af wanneer het jou uitkomt. Met de PostNL-afhaallocaties kan Openlab anonimiteit garanderen voor diegene die de test niet thuis kan of wil ontvangen.

Niet bij je buren afleveren?

Wil je liever niet dat je bestelling bij de buren wordt afgegeven wanneer je niet thuis bent? Dat is geen enkel probleem, je kunt dit eenvoudig tijdens je bestelling aangeven. Wij zorgen er vervolgens voor dat de postbode de bestelling alleen aan jou mag overhandigen en nooit bij je buren. Discretie en anonimiteit verzekerd.

Retourneren

Volgens de wet ‘Koop op afstand’ heb je een wettelijke bedenktijd van 14 werkdagen wanneer je iets koopt bij een webwinkel. Binnen deze periode kan je het product zonder opgaaf van reden retourneren. Deze bedenktijd gaat in op de dag dat je het product besteld hebt. Als je jouw bestelling om welke reden dan ook wilt terugsturen, dient het product onbeschadigd en in de oorspronkelijke verpakking ongeopend te worden teruggezonden. Daarnaast dienen de sluitzegels op de verpakking onaangetast te zijn. Je krijgt de aankoopprijs dan binnen 14 dagen op je rekening teruggestort, de verzendkosten voor het retourneren komen voor eigen rekening.